Vilka vi är

Bo Bjerking Fastighetskonsult AB grundades 2000 av Bo Bjerking. Bolaget startades upp med tonvikt på överlåtelsebesiktningar men kom snabbt in på andra områden som energideklarationer,
lägenhetsbesiktningar, statusbesiktningar, entreprenadbesiktningar med mera. 

2012 gick grundaren Bo Bjerking i pension och företaget togs över och drivs nu av hans son Martin Bjerking som har jobbat i bolaget mellan 2002-2010 (under 2010-2012 startade Martin upp I Besiktning med två andra kollegor i Göteborg). I samband med övertagandet 2012 började även Beata Rudmark (som tidigare jobbade som koordinator på I Besiktnings uppsalakontor) Beata ansvarar för all administration som avtal, bokningar och ekonomi. Från och med 2017 sitter Martin dessutom med i styrelsen för SBR:s expertgrupp för överlåtelsebesiktning där han för närvarande är Ordförande för gruppen med ansvar för bland annat ny-och vidareutbildning av SBR:s besiktningsförättare samt försäkringar med mera.

Under 2018 tillkom en ny partner i bolaget, Oskar Thörn som närmast kommer från I Besiktning (2011-2018).
Oskar Thörn började sin karriär som energiexpert mellan åren 2011-2012. Därefter så utbildade sig Oskar till besiktningsman och har från 2013 arbetat på heltid med överlåtelsebesiktningar och energideklarationer. Oskar är även ansvarig för produktutvecklingen på företaget samt sitter som ordförande i SBR:s lokalavdelning i Uppsala. 

Båda våra besiktingsförättare är medlemmar i SBR (Sveriges Byggingenjörer Riksförbund) och är certifierade för överlåtelsebesiktning samt certifierade energiexperter.
I dagsläget finns tre anställda i bolaget:

Martin Bjerking

Av RISE certifierad besiktningsman SBR
Av Kiwa certifierad energiexpert
Ordförande SBR:s expertgrupp överlåtelsebesiktning

Oskar Thörn

Av RISE certifierad besiktningsman SBR​​​​​​​
​​​​​​​Av RISE certifierad Energiexpert
Ordförande SBR:s lokalavdelning i Uppsala ​​​​​​​

Beata Rudmark

Bokning/Ekonomi/Avtal